Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί την μεγαλύτερη αιτία φόβου των Γερμανών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε ασφαλιστική εταιρία και στην 2η θέση βρίσκεται πλέον η μετανάστευση.

Στην φετινή έρευνα της εταιρίας R&V, το 69% των Γερμανών ονομάζει ως σοβαρότερη πηγή φόβου την πολιτική του αμερικανού προέδρου, εκτιμώντας ότι με τις αποφάσεις του κάνει τον κόσμο ακόμη πιο επικίνδυνο.

Στην 2η θέση, με 63%, φιγουράρει η μετανάστευση, ενώ με το ίδιο ποσοστό αναφέρεται η ανησυχία για τις κοινωνικές αναταραχές που έχει προκαλέσει το μεταναστευτικό κύμα και η αγωνία που εκφράζεται είναι μεγαλύτερη στις περιοχές της πρώην Ανατολικής Γερμανίας αλλά και στον παραδοσιακά συντηρητικότερο Νότο.

Ακολουθεί με 61%, ο φόβος τους για την ικανότητα των πολιτικών τους να αντιμετωπίσουν τα σύνθετα προβλήματα της εποχής και με 59% η τρομοκρατία.

Το 58% εκφράζει φόβο για τον κίνδυνο η κρίση χρέους της Ευρωζώνης να κοστίσει ακριβά στους γερμανούς φορολογούμενους και το 57% αναφέρει τον κίνδυνο από τον πολιτικό εξτρεμισμό.

Follow us: