Στο  άκουσμα  της απόφασης  του Υπουργείου Μεταφορών και της Νέας  οδού  Α.Ε. για το κλείσιμο  της εθνικής οδού  στο ύψος του 90ου χλμ   το  Διοικητικό  Συμβούλιο  του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών  εξέφρασε την  αντίθεση  του  ως προς την υλοποίηση αυτής της  απόφασης ενώ ήδη για σήμερα είχε από μέρες προγραμματιστεί κλείσιμο του δρόμου με την συμμετοχή των Δήμων Ορχομενού και Θηβαίων καθώς και φορέων της Βοιωτίας.

“Το κλείσιμο  της εθνικής οδού, με το υψηλό κόστος   των διοδίων  έχουν ως  αποτέλεσμα  την μη πρόσβαση  των πολιτών –  καταναλωτών  προς την πόλη μας  με αποτέλεσμα την  πτώση του  εμπορικού τζίρου  των καταστημάτων, άλλα και την μείωση της  τουριστικής  επισκεψιμότητας καθώς  βρισκόμαστε  σε  κομβικό σημείο. Θεωρούμε  ότι η  απόφαση  αυτή θα είχε  βάση  εάν  ήταν σε κυκλοφορία οι παράπλευροι  οδοί – δρόμοι  του εθνικού   δικτύου πράγμα του  δεν συμβαίνει και  δεν υφίσταται. Επίσης  προτεραιότητα  της τοπικής κοινωνίας μας θα πρέπει να είναι  η επιβίωση  των κατοίκων και των επιχειρήσεων” τονίζει χαρακτηριστικά ο Ε.Σ. Θήβας ο οποίος συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.

Και προσθέτει: “Ζητούμε  άμεσα  την άρση της απόφασης  αυτής  καθώς και  την  μείωση η ακόμα και την  απαλλαγή  της καταβολής  των διοδίων  για τους κατοίκους  της περιοχής μας. Καλούμε  τους τρεις Βουλευτές  της  Βοιωτίας  να συνδράμουν  προς αυτό  το σκοπό”.

Follow us: