Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλου άνοιξε η αυλαία για τα «Θερμοπύλεια 2018» και μάλιστα με έναν ξεχωριστό τρόπο, με αγώνες επίδειξης Τοξοβολίας στο Μνημείο του Λεωνίδα, λίγα μέτρα δίπλα από το ιστορικό πεδίο της Μάχης των Θερμοπυλών.

Οι αγώνες, που συνδιοργανώθηκαν με το  Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), εντυπωσίασαν τους θεατές αλλά και τους αθλητές, πολλοί εκ των οποίων είναι ολυμπιονίκες και κάτοχοι παγκοσμίων τίτλων.

Ώρες νωρίτερα, ο κ. Παυλόπουλος έφτασε στο Κάστρο της Λαμίας και είναι η πρώτη που Πρόεδρος της Δημοκρατίας το επισκέπτεται και φυσικά και το Αρχαιολογικό μουσείο.

Τους προσκεκλημένους στα ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΙΑ καλωσόρισε ο Δήμαρχος Λαμιέων Ν.Σταυρογιάννης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «ο ιστορικός αυτός τόπος είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την ανδρεία, την αυτοθυσία, τη γενναιότητα και τα ιστορικά γεγονότα των Θερμοπυλών πέρα από το καθ΄αυτό στρατιωτικό γεγονός κατέστησαν τα συγκεκριμένα «Στενά» ή τις «Πύλες» παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης, χρέους και ηθικής υπεροχής”.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να θέσει υπό την αιγίδα τους τις διοργανώσεις των Στρατιωτικών Πρωταθλημάτων Τοξοβολίας που ο Δήμος έχει δρομολογήσει με το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες ήσαν, η υπουργός Πολιτισμού Λ.Κονιόρδου, ο Γενικός Γραμματέας του Κ.Κ.Ε. Δ. Κουτσούμπας, η Πρέσβης της Κούβας στην χώρα μας ZelmysMariaDominguezCortina, σύσσωμη η Στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της Στερεάς, ρώην υπουργοί και βουλευτές , όλοι οι Βοιωτοί Δήμαρχοι και αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων.

Τα «Θερμοπύλεια 2018» θα συνεχιστούν τον Σεπτέμβριο με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, έκθεση ζωγραφικής, αθλητικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο,  στο Κάστρο της Λαμίας, στα Στενά της πόλης και θα ολοκληρωθούν με την Πορεία Τιμής και την Ποδηλατοδρομία «Λεωνίδα Τρόπαιον».

Follow us: