Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Δήμου, προϋπολογισμού 2.499.322,89 ευρώ

Υπεγράφη η χρηματοδότηση για την ανακατασκευή των παλαιών αποθηκών του Οργανισμού Κωπαΐδας, οι οποίες θα μετατραπούν σε πολυχώρο πολιτισμού.

Η πρόταση του Δήμου που εγκρίθηκε, περιλαμβάνει, την δημιουργία ενός σύγχρονου συνεδριακού κέντρου 200 θέσεων, με σκηνή και βοηθητικούς χώρους, εκθεσιακό χώρο με δυνατότητα αξιοποίησης του υπαίθριου μικρού αμφιθεάτρου στην πίσω αυλή, θερμοκοιτίδα καινοτομίας για την εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, με αίθουσα ειδικά εξοπλισμένη, Δημοτική Βιβλιοθήκη, με βιβλιοστάσια και χώρο μελέτης, βοηθητικό χώρο και διαμόρφωση αύλειου χώρου.

Επιτέλους ο Δήμος μας θα αποκτήσει το δικό του πολιτιστικό κέντρο».Η ανάδειξη των ιστορικών αυτών κτηρίων με την στέγαση των ήδη υπαρχουσών πολιτιστικών δραστηριοτήτων και την ανάπτυξη νέων αναβαθμίζεται η πνευματική ζωή του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής” δηλώνει ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων.


Το έργο εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα και καινοτομία», προϋπολογισμού 2.499.322,89 ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται η υλοποίηση των οριστικών μελετών, η ανακατασκευή του κτιρίου, καθώς και η προμήθεια του συνόλου του απαραίτητου εξοπλισμού για την νέα του λειτουργία.

Follow us: