Κυκλώματα διακινούν ναρκωτικά σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

1.800 τα δενδρύλλια – 8 οι συλλήψεις

ένα ακόμη πλήγμα στα κυκλώματα καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών σε εθνικό και διεθνή επίπεδο έδωσε η Ελληνική Αστυνομία, αποδομώντας σπείρα, αποτελούμενη από 13 μέλη, συλλαμβάνοντας 8 άτομα, 7 άνδρες και μια γυναίκα, ηλικίας από 38 έως 26 ετών, μεταξύ των οποίων και ο 35χρονος αρχηγός της και ταυτοποιώντας ακόμη 3, τα οποία διακινούσαν ναρκωτικά , τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, αναζητώντας επιπλέον άλλους 5 συνεργούς τους…

Η ΕΛ.ΑΣ κατάσχεσε περισσότερα από 1.800 δενδρύλλια κάνναβης, σε δύσβατες και δασώδης περιοχές της Φθιώτιδας, λίγες μόνο μέρες πριν την συγκομιδή τους.

Οι δράστες διακίνησαν το τελευταίο έτος δεκάδες κιλά κάνναβης τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Βέλγιο, ενώ από την καλλιέργεια των 1.800 δενδρυλλίων, θα αποκόμιζαν περισσότερα 1.000.000 ευρώ.

Η πρώτη φυτεία εντοπίστηκε σε πλαγιά του όρους Καλλίδρομο κοντά στο χωριό Ελευθεροχώρι, έκτασης 1 στρέμματος, που είχε 1.300 δενδρύλλια κάνναβης, σε πλήρη ανάπτυξη ύψους μέχρι και 2,1 μέτρων και μέσα στην φυτεία πιάστηκαν στα πράσσα 3 μέλη της σπείρας.

Η δεύτερη φυτεία εντοπίστηκε σε λόφο, στο ύψος του οικισμού Καινούριου, στα Καμένα Βούρλα, έκτασης μισού στρέμματος, που εκτείνονταν σε δύο επίπεδα, με 502 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους μέχρι 1,5 μέτρου.

Στα σπίτια των μελών της σπείρας και σε καβάντζα που διατηρούσε ο 35χρονος αρχηγός, κατασχέθηκαν 4 κιλά και 577 γραμμάρια κάνναβης, πληθώρα κινητών τηλεφώνων, 1.040 ευρώ και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, καθώς και αυτοκίνητα τα οποία οι δράστες χρησιμοποιούσαν ως μέσα για την διακίνηση των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και πήραν προθεσμία να απολογηθούν στις 20 και 23 Ιουλίου.

Follow us: