Κ. Μπακογιάννης: «Όταν θέλεις γίνεται. Είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις»


Στην χρηματοδότηση της συντήρησης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, στην Στερεά Ελλάδα προχωρά η Περιφέρεια, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννης, μετά την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης με το ΕΚΑΒ..

«Στην Περιφέρεια μας έχουμε βιώσει τον εξευτελισμό του να μεταφέρουμε ασθενείς στην καρότσα ενός αγροτικού ή με μηχάνημα έργου, επειδή ο στόλος των ασθενοφόρων μας είναι ασύλληπτα γερασμένος και έχουμε αφήσει τα στελέχη του ΕΚΑΒ στην μοίρα τους. Δώσαμε την μάχη με την κυβέρνηση , υπογράψαμε τη σύμβαση με την οποία, από πόρους της Περιφέρειας, συντηρούμε και επισκευάζουμε τις βλάβες σε όλα τα ασθενοφόρα που κινούνται στους δρόμους μας. Είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις»τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, αναφερόμενος στην σύμβαση, που προβλέπει την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια με 159.000 ευρώ της συντήρησης ασθενοφόρων και της επισκευής βλαβών τους και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες και αποτελεί μέρος των πρωτοβουλιών που συνεχίζει να αναλαμβάνει η Περιφέρεια για την κάλυψη αναγκών των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας στον τομέα της Υγείας, πέρα από τις προβλεπόμενες διοικητικές υποχρεώσεις της.


Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται σε κοινό πλαίσιο με τις ενέργειες που ήδη έχουν υλοποιηθεί με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας είτε μέσω του προϋπολογισμού της, είτε μέσω ΕΣΠΑ, για την χρηματοδότηση του ΕΚΑΒ για την αγορά 17 πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων και κινητών μονάδων με 1.339.200 ευρώ, την παροχή οικονομικών κινήτρων σε γιατρούς για την στελέχωση Μονάδων Υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές., την αγορά αναλώσιμων υλικών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για τις μονάδες υγείας, την προμήθεια καυσίμων για τις κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ και την αγορά απινιδωτών για κάθε δήμο της Περιφέρειας.


Στις ενέργειες αυτές, προστίθεται και η προσπάθεια της Περιφέρειας για την προμήθεια κινητών μονάδων από την δωρεά του ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” προς το ΕΚΑΒ, που είχε ως αποτέλεσμα την υπαγωγή στην Στερεά Ελλάδα, 20 ασθενοφόρων.

Follow us: