Είναι πατριωτισμός η ειρηνική συνύπαρξη με τους βόρειους γείτονες”

Και νέο χτύπημα Καρανίκα για την υπεράσπιση της συμφωνίας των Πρεσπών για το Σκοπιανό, σε ανάρτησή του στο Facebook..

Ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Μαξίμου, αφού ψέγει όσους «δεν κατανοούν ορισμένα πράγματα τη Συμφωνίας που ωστόσο είναι αυτονόητα» στην συνέχεια πανηγυρίζει γιατί «η ελληνική Μακεδονία είναι και παραμένει και ελληνική αλλά και Μακεδονία», λες και είναι αυτό που κρίνεται.

Μάλιστα, χαρακτηρίζει «πατριωτισμό» το να είναι ειρηνική η συνύπαρξη με τους βόρειους γείτονες!

Πλουσιότερη κατά 2,9 δις. ευρώ η Γερμανία από την Ελλάδα!

Στην 8ετία της κρίσης, γι΄ αυτό κι επιμένει..

Η Γερμανία είναι ο μεγάλος κερδισμένος από την βοήθεια δισεκατομμυρίων για την διάσωση της Ελλάδας, καθώς έχει καρπωθεί περίπου 2,9 δις ευρώ,  από το 2010, που προέρχονται από τους τόκους των ελληνικών κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με την απάντηση της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε ερώτημα των Πρασίνων.

Σύμφωνα με την απάντηση , τα κέρδη προήλθαν κυρίως από τις αγορές των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου στο πλαίσιο του «Προγράμματος Αγοράς Τίτλων» (SMP) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), τα οποία εισέρρευσαν στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα Bundesbank και μεταφέρoνται στον γερμανικό ομοσπονδιακό προϋπολογισμό από το 2010.

Σύμφωνα με την απάντηση, μέχρι το 2017 εισέρρευσαν συνολικά κέρδη 3,4 δις ευρώ από τις αγορές SMP στην Bundesbank, σύμφωνα με την απάντηση, αναφέρεται στην απάντηση.

Δεδομένου ότι μόνο το 2013 και το 2014 τα κέρδη κατεβλήθησαν τα κέρδη στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (EMS) και την Ελλάδα, παραμένει ένα υπόλοιπο κέρδους ύψους περίπου 2,5 δις ευρώ + 400.000.000 ευρώ από τα δάνεια της κρατικής τράπεζας Kreditanstalt für Wiederaufbau, δηλαδή, το Πιστωτικό Ίδρυμα για την Ανασυγκρότηση, το γνωστό ως KfW.

Ο πράσινος εμπειρογνώμονας για θέματα προϋπολογισμού Ζ.Κίντλερ ζήτησε «ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεδομένων των κερδών αυτών. Σε αντίθεση με όλους τους δεξιούς μύθους, η Γερμανία κέρδισε σημαντικά από την κρίση στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να εξυγιαίνει τον γερμανικό προϋπολογισμό κυβέρνηση με ελληνικά κέρδη από τόκους».

Follow us: