Συνδέει το χρέος με το προσφυγικό!

Πιέζει να κρατήσει η Ελλάδα όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες, με τις Γαλλικές ευλογίες!

Η Γερμανία θέλει διμερείς συμφωνίες με Ελλάδα και Ιταλία και επικαλείται τα εσωτερικά κυβερνητικά προβλήματα. Τι συζητήθηκε στην τριμερή συνάντηση με τους κ. Μακρόν και Γιούνκερ. Αποκλειστικό παρασκήνιο του Euro2day.gr.

Ενός κακού μύρια έπονται για την δύστυχη Ελλάδα, η οποία αφού αναγκάστηκε να παραδώσει το όνομα και την ιστορία της στο γειτονικό κρατίδιο, τώρα ξαναπιέζεται να κρατήσει στα εδάφη της όλους τους οπρόσφυγες και μετανάστες, γιατί, η Μέρκελ, λέει, έχει εσωτερικά προβλήματα, και τα μεταφέρει σε μας, με τις ευλογίες της Γαλλίας!

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Γιούνκερ θα συγκαλέσει μίνι Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες, με την συμμετοχή της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Αυστρίας, της Ελλάδας και αν αποδεχθούν, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Η Μέρκελ θέλει να διώξει πρόσφυγες και μετανάστες που έχει δεχτεί στην Γερμανία και μάλιστα, θέλει να το πετύχει με διμερείς συμφωνίες, που θα υπογράψει κυρίως με Ελλάδα και Ιταλία και όσον αφορά εμάς, θα το συνδέσει με την ελάφρυνση του χρέους.

Όλοι ξέρουμε πως η πολιτική της ΕΕ για το προσφυγικό ήταν, να παίρνουν οι πρόσφυγες βίζα εισόδου από την Ελλάδα και μετά να πηγαίνουν στην χώρα της αρεσκείας τους, προτιμώντας πάντα την Γερμανία, όμως η Μέρκελ θέλει να συμφωνήσει πως οι πρόσφυγες πρέπει να πάνε να κατοικήσουν εκεί που μπήκε η πρώτη σφραγίδα της βίζας εισόδου, με την δήθεν δικαιολογία, ότι η χώρα μας δεν έχει κάνει τίποτα, ότι η κατάσταση στα νησιά είναι απαράδεκτη και ότι θα δοθούν κονδύλια για βοήθεια» κ.λπ., διαφορετικά θα πρέπει να συμφωνήσουμε εμείς με τους Τούρκους, να επιστρέψουμε τους πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν από εκεί!

Έλα όμως που η απόφαση ελάφρυνσης του χρέους πάρθηκε το 2012 και το 2016, επομένως η Ελλάδα δικαιούται να την λάβει χωρίς να είναι υποχρεωμένη να υποκύψει στις όποιες γερμανικές πιέσεις για άλλα θέματα.

Η Ελλάδα ούτως ή ΄’αλλως έχει εκπληρώσει τις μνημονιακές της υποχρεώσεις, σε αντίθεση με τους εταίρους και δανειστές της, που δεν έχουν πράξει τα ίδια..

Αντίθετα, από το 2012, που το Eurogroup δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και μας είπαν πως «όταν φτάσουμε σε πρωτογενές πλεόνασμα, βλέπουμε», μας δουλεύουν κανονικά, γιατί από τότε, όχι μόνο πρωτογενές αλλά και δημοσιονομικό πλεόνασμα εμφανίζουμε, άρα είναι καιρός και αυτοί να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους!

Follow us: