Παρίστανε τον υπάλληλο της ΕΥΠ κι εξαπάτησε αγρότη..

Με κλεμμένη πιστωτική κάρτα από 49χρονη, κατάφερε αναλήψεις 9.100 ευρώ..

Αναζητείται ένας ακόμα 64χρονος συνεργός του…

Γνωστοί και οι δυο στην ΕΛ.ΑΣ – Έχουν έντονο ποινικό παρελθόν…

Για απάτη κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση κατηγορείται ο 59χρονος, που συνέλαβαν στην Λιβαδειά, οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας, οι οποίοι αναζητούν ακόμη έναν 64χρονο συνεργό του..

Ο 59χρονος, που παρίστανε τον υπάλληλο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, πλησίασε έναν 39χρονο, διαβεβαιώνοντας τον ότι μπορεί να τον βοηθήσει να υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο για την παροχή αγροτικών επιδοτήσεων, καθώς και να του τακτοποιήσει οφειλές του ΔΕΗ, και κατάφερε να του πάρει τμηματικά, τον περασμένο μήνα, 4.530 ευρώ για τις “υπηρεσίες” του..

Ο 39χρονος κατάλαβε την απάτη, κατήγγειλε το περιστατικό στην Ασφάλεια Λιβαδειάς, οι Αστυνομικοί έστησαν την κατάλληλη επιχείρηση, προσημειώνοντας χρήματα και το ραντεβού με τον 59χρονο κλείστηκε..

Ο 59χρονος έφτασε με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του και μόλις παρέλαβε από τον 39χρονο τα προσημειωμένα χρήματα, συνελήφθη..

Το Ι.Χ.Ε του κατασχέθηκε, ως μέσο διευκόλυνσης της απάτης, μαζί και διάφορα έγγραφα, πλήθος πιστωτικών τραπεζικών καρτών, 4 κινητά τηλέφωνα, ένας σκληρός δίσκος και ένας φάρος χρώματος μπλε, παρόμοιος με εκείνον που χρησιμοποιούν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες, τα οποία βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος.

Επιπλέον, σε βάρος του 59χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία και για κλοπή, καθώς κατηγορείται ότι αφαίρεσε πιστωτική τραπεζική κάρτα από 49χρονη , μέσω της οποίας κατάφερε αναλήψεις 9.100 ευρώ…

Ο 59χρονος έχει έντονο ποινικό παρελθόν, καθώς έχει καταδικαστεί κατά το παρελθόν για διάπραξη απατών και πλαστογραφιών, με αποτέλεσμα να του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, το ίδιο και ο συνεργός του, για όπως και στον συνεργό του, για πλαστογραφία, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.

Follow us: