Με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι ..

Χτυπάει και την Στερεά…

Αλλάζει ο καιρός από σήμερα, με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες , που θα επηρεάσουν κατά διαστήματα κυρίως την ηπειρωτική χώρα, εξαιτίας του «Μίνωα», που θα πλήξει την χώρα μας από σήμερα Παρασκευή έως και την Τρίτη 19 Ιουνίου.
Τα φαινόμενα ξεκίνησαν ήδη από τα δυτικά της χώρας, με ισχυρότατες καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις κι επεκτείνονται σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα, δίνοντας κατά τόπους πολύ ισχυρά μπουρίνια, που συνοδεύονται σε ορισμένες περιπτώσεις από χαλάζι.

Συγκεκριμένα, σήμερα θα επηρεαστούν, κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος, κυρίως τα βόρεια τμήματα, από το μεσημέρι η Μακεδονία, η Θεσσαλία και η κεντρική Στερεά και από το απόγευμα σταδιακά η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά, οι Σποράδες και η Εύβοια.
Αύριο Σάββατο θα επηρεαστούν, κατά διαστήματα η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Στερεά, η Εύβοια και πιθανόν τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και από το μεσημέρι και το απόγευμα η Ήπειρος, η υπόλοιπη Στερεά, η υπόλοιπη Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Θράκη και πιθανόν τα νησιά του Ιονίου και η Κρήτη.

Την Κυριακή θα επηρεαστούν, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα όλα τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, η Κρήτη και πιθανόν τα νησιά του Ιονίου..

Την Δευτέρα και την Τρίτη ο “Μίνωας” θα επηρεάσει κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές κυρίως ώρες όλα τα Ηπειρωτικά, τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη.

Follow us: