Πολλαπλό κι επικίνδυνο το παιχνίδι σε βάρος μας.

Θήβα, Χαλκίδα, Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, αλλά και Λάρισα, Ιωάννινα, Ρόδος, Χανιά, Κέρκυρα είναι οι βασικές από τις 25 πόλεις όπου θα γίνουν σήμερα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό.

Το κάλεσμα της «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», είναι για τις 19:30 το απόγευμα και η συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Ν.Κοτζιά, τα ονόματα που έχουν απομείνει στο τραπέζι είναι Βόρεια, Άνω και Νέα Μακεδονία και η Αθήνα δέχεται οποιοδήποτε από αυτά, υπό την προϋπόθεση να γίνεισυνταγματική αναθεώρηση, όμως οι Σκοπιανοί πανηγυρίζουν αφού ουσιαστικά βαφτίζονται, με το όνομα “Μακεδονία”, το οποίο η κυβέρνηση παραδίδει σε άλλη χώρα.

Με το πρόθεμα “Μακεδονία”, οι Σκοπιανοί διατηρούντο όνομα «μακεδονική» για την γλώσσα και την εθνότητα, παίρνοντας μαζί με το όνομα και την Ιστορία της Μακεδονίας μας, θέτοντας παράλληλα και τα θεμέλια για την διεκδίκηση των κληρονομικών δικαιωμάτων της περιοχής.

Ο Ζόραν Ζάεφ έχει δεσμευτεί να αποκαλύψει στους πολίτες του το περιεχόμενο της συνομιλίας και ο δυτικός παράγοντας τον πιέζει να συμφωνήσει μέχρι τις 9 Ιουνίου, ΄΄άρα οι Έλληνες βρισκόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων ..

Κι ενώ η φωτιά έχει ανάψει γύρω μας, με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να ασχολούνται με το ποιος έχει παραχωρήσει τα περισσότερα δικαιώματα στους Σκοπιανούς, μια άλλη κρίσιμη γεωπολιτική εξέλιξη απειλεί την Ελλάδα, καθώς υπόγεια και ύπουλα Αλβανία και Κοσσυφοπέδιο ενοποιούνται..

Με ποιον τρόπο; Η Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου ενέκρινε την ενοποίηση των τελωνειακών σημείων με την Αλβανία, με 67 ψήφους υπέρ, έναν κατά και μία αποχή, καθώς και τηνκατάργηση των τιμολογίων των τηλεπικοινωνιών μεταξύ των δύο χωρών.

Άρα η «Μεγάλη Αλβανία» φαίνεται να σχηματίζεται, οι πιέσεις των δυτικών προς την Ελλάδα θα ενταθούν να αποδεχτούμε λύση στο Σκοπιανό, αφού τα Σκόπια κινδυνεύουν να διαλυθούν αν δεν μπουν στο ΝΑΤΟ,καθώς το Τέτοβο έχει σειρά στην αλβανική «ενοποιητική διαδικασία»..

Και αντί η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει όλα αυτα τα τεκταινόμενα προς όφελος της Ελλάδας, πιέζοντας τα Σκόπια που έχουν το πρόβλημα να αποκτήσουν άλλο όνομα, άλλη γλώσσα και ταυτότητα , κατάφερε να θέσει στο πιεστήριο την Ελλάδα.

Follow us: