Ο Δήμος Λεβαδέων και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ) συμμετείχαν την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 σε ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) με θέμα: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τις γυναίκες πρόσφυγες και τα παιδιά τους – Παρουσίαση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας της ΓΓΙΦ για τις γυναίκες πρόσφυγες επιζήσασες έμφυλης βίας”.

Η ημερίδα είχε στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας προκειμένου να αναπτυχθεί συνεργασία για την αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης βίας στον γυναικείο προσφυγικό πληθυσμό και να εντοπιστούν προβλήματα που προκύπτουν κατά την καθημερινή προσπάθεια εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Λεβαδέων και πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Λεβαδέων,  κ. Κατερίνα Κοσκοβόλη, εξέφρασε τα συγχαρητήρια της στην ΓΓΙΦ για την πολύπλευρη δράση της στα θέματα ισότητας και αναφέρθηκε σε μια καινοτόμα δομή που θα δημιουργηθεί στο Δήμο Λεβαδέων από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) πανελλαδικώς με στόχο την εξυπηρέτηση των κακοποιημένων γυναικών.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ, κ. Σωτήρης Καρβούνης αναφέρθηκε στο πρότυπο πρόγραμμα φιλοξενίας των προσφύγων που υλοποιεί ο Δήμος Λεβαδέων μέσω της ΚΕΔΗΛ, καθώς και στον τρόπο λειτουργίας  της κοινωνικής υπηρεσίας της ΚΕΔΗΛ στην αντιμετώπιση ζητημάτων όπως είναι η έμφυλη βία.

Κλείνοντας, τόνισε ότι ο Δήμος Λεβαδέων και η ΚΕΔΗΛ είναι ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συνεργασία με την ΓΓΙΦ για την ανεύρεση λύσεων, καθώς και στην υλοποίηση δράσεων που θα συνδράμουν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Follow us: