Το σουβλάκι είναι ένα από τα εδέσματα να διεκδικεί επάξια τον τίτλο του εθνικού μας φαγητού, ωστόσο όταν λέμε σουβλάκι εννοούμε σουβλάκι Λιβαδειάς. Δικαίως λοιπόν το πιο γνωστό και γευστικό σουβλάκι το σουβλάκι Λιβαδειάς άρχισε να κατακτά ρεκόρ. Πιο συγκεκριμένα το σουβλάκι  που φτιάχτηκε την Δευτέρα κατέκτησε ρεκόρ Γκίνες, αφού είναι το μεγαλύτερο με 201 μέτρα.

Όπως σημείωσε ένας εκ των ιδιοκτητών του «Οβελίξ» που προχώρησαν στο εγχείρημα σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Βοιωτίας χρειάστηκαν 300 κιλά κρέατος, ειδική σιδερένια κατασκευή, αλλά και 200 κιλά κάρβουνα για το ψήσιμό του ενώ αρκετοί ήταν οι χορηγοί και ακόμα περισσότεροι οι εθελοντές.

Στη Λιβαδειά βρέθηκαν και εκπρόσωποι του οργανισμού Guiness World Records Ltd, ο οποίος κάθε χρόνο εκδίδει το σχετικό βιβλίο για τα ρεκόρ.

Οι επισκέπτες και οι εκδρομείς του Αγίου Πνεύματος από όλη την Ελλάδα που κατέκλεισαν την Λιβαδειά ήταν χιλιάδες και περίμεναν υπομονετικά να απολαύσουν το μοναδικό σουβλάκι που όταν ψήθηκε μοιράστηκε σε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που μετατράπηκε σε γιορ΄τη και η γιορτή σε γλέντι.

Φυσικά από ένα τέτοιο γλέντι δεν θα μπορούσε να λείπει ο Γιώργος Μάγκας με το κλαρίνο του που μαζί με την Τούλη Τζινιέρη διασκέδασαν το κοινό με παραδοσιακή μουσική.

«Ένα μεγάλο γεγονός παγκοσμίου επιπέδου και ενδιαφέροντος σημειώθηκε στην πόλη της Λιβαδειάς. Η «μικρή» Λιβαδειά ακούστηκε σε όλον τον κόσμο, σπάσαμε το ρεκόρ Γκίνες στο σουβλάκι και νιώθουμε υπερήφανοι!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης.

«Η πόλη έκανε μία προσπάθεια και ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, το σουβλάκι της Λιβαδειάς έκανε ρεκόρ Γκίνες, ξεπεράσαμε τα 200 μέτρα και φτάσαμε τα 201. Συγχαίρω τους επαγγελματίες και το Επιμελητήριο που αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια, όπως και ο δήμος αλλά και ο κόσμος που κατέκλυσε την περιοχή. Πρέπει παράλληλα να επισημάνουμε οτι η Λιβαδειά δεν κάνει μόνο ρεκόρ στο σουβλάκι αλλά προκρίνεται και σε θέματα αθλητισμού και πολιτισμού», τόνισε η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου.

Ο Δημήτρης Λιάπης ένας από τους ιδιοκτήτες του καταστήματος ευχαρίστησε το Επιμελητήριο Βοιωτίας και τον κ. Αγνιάδη καθώς επίσης την Δήμαρχο Γιώτα Πούλου αλλά και τον κόσμο που ήρθε από διάφορες περιοχές.

«Τους ευχαριστώ όλους για την επιτυχία αυτή. Εγώ και ο συνέταιρός μου είμαστε ανήσυχα πνεύματα και θέλουμε συνεχώς να κάνουμε νέα πράγματα δεν μπορεί από την πόλη μας μόνο να παίρνουμε πρέπει και να δίνουμε και εμείς είμαστε διατεθειμένοι να δίνουμε και να προχωρήσουμε και σε άλλα πράγματα σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Βοιωτίας και τον δήμο Λεβαδέων. Η Λειβαδιά η Λιβαδειά δεν είναι μόνο σουβλάκια, είναι ένα πολύ αξιόλογο μέρος και αυτό πρέπει να αναδειχθεί».

Ο Βουλευτής Βοιωτίας Νίκος Θηβαίος συνεχάρη τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας, το Επιμελητήριο, το δήμο Λεβαδέων και όσους συνέβαλλαν στην υλοποίηση του εγχειρήματος, επίσης υπογράμμισε ότι η Λιβαδειά δεν είναι μόνο τα σουβλάκια και συμπλήρωσε «πρέπει να καταλάβουμε ότι η προβολή πόλης χρειάζεται όλες τις μορφές, χρειάζεται την έμπνευση και την πρωτοβουλία για να έρθει η δημιουργία και η ανάπτυξη».

Από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας ο Π.Σ. και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Ταγκαλέγκας σημείωσε: «Συγχαρητήρια στους εμπνευστές, τους διοργανωτές, το Επιμελητήριο Βοιωτίας για την εξωστρέφεια που δημιουργεί στην πόλη και όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία αυτή. Το σουβλάκι της Λιβαδειάς είναι ένα από τα brand name της πόλης και κατέκτησε τη θέση που του ανήκει».

Follow us: