2% σε όλους τους υπολογιστές, smartphones και tablets..

Εκτός πραγματικότητας η κυβέρνηση..

Ο ίδιος φόρος υπέρ τρίτων επιβάλλεται και στα tablets και στους φορητούς και επιτραπέζιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Μάλιστα η φορολογία γίνεται βαρύτερη,  αφού η τροπολογία που κατατέθηκε χθες προβλέπει την επιβολή του τέλους του 2% σε όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ανεξαιρέτως.

Η αρχική ρύθμιση, προέβλεπε την επιβολή του συγκεκριμένου τέλους σε όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα με κεντρική μνήμη άνω των 4 Gigabytes.

Η συνολική επιβάρυνση του κλάδου εκτιμάται σε 65.000.000 ευρώ και είναι 24 φορές υψηλότερη από τα αντίστοιχα που έχουν θεσπιστεί στην Ισπανία και το  κόστος θα μετακυλιστεί στους καταναλωτές.

Σημειώνεται ότι η «εύλογη αμοιβή» των δικαιούχων ορίζεται στο 4% της αξίας των συστημάτων φωτοαντιγραφής και τους εκτυπωτές, ενώ στο 6% έχει οριστεί η ίδια αμοιβή για τις συσκευές εγγραφής ήχους και εικόνας, όπως επίσης και σε κάθε μέσο ηλεκτρονικής αποθήκευσης (δίσκοι, κ.λπ.).

O Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) αντέδρασε άμεσα και έκανε λόγο για ένα «άδικο» και «αντιαναπτυξιακό» ψηφιακό τέλος, το οποίο βρίσκεται εκτός ευρωπαϊκής πραγματικότητας.

Follow us: