Τη «Γεννήτρα της ζωής» τη Μάνα τίμησε η Εστία Μητέρας στη Λιβαδειά στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα «Αργύρη και Ιωάννας Κορτέση», σε μια ζεστή εκδήλωση παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, όπου ενώθηκαν οι ευχές και οι προσευχές για όλες τις Μάνες του κόσμου και ο καθ΄ ένας είχε την ευκαιρία να εκφράσει την απέραντη αγάπη και την ευγνωμοσύνη στην δική του μητέρα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Προέδρου της Εστίας Χριστίνας Αγγέλου και στη συνέχεια τα παιδιά του 13ου νηπιαγωγείου Λιβαδειάς με την καθοδήγηση της νηπιαγωγού  Εύας Παππά μοίρασαν ευχές και λουλούδια.

Ακολούθησε απαγγελία – αφιέρωμα στην Ελληνίδα Μάνα της προσφυγιάς από την Αντιπρόεδρο Μίνα Ράπτη, που ανέγνωσε ποίημα της Χρύσας Βολοβοτση και ομιλία από την δημοσιογράφο – παρουσιάστρια, παιδαγωγό – οικογενειακή σύμβουλο Ράνια Θρασκιά που ανέπτυξε το θέμα «Μια αγκαλιά για χαρούμενα και ασφαλή παιδιά».

Επίσης από το ΔΣ της Εστίας και το Σύλλογο Πολυτέκνων Λιβαδειάς απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στην πολύτεκνη μητέρα Ευδοξία Κουτσονίκου.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με μουσική παράσταση με τον Ζαχαρία Καρούνη και αγαπημένα τραγούδια απ΄ όλη την Ελλάδα, σπουδαίων συνθετών αφιερωμένα στη Μάνα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμό απεύθυναν ο π. Δοσίθεος Καστόρης ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιου, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, οι Βουλευτές Βοιωτίας Νίκος Θηβαίος και Ανδρέας Κουτσούμπας, η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου και ο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης.

«Η Εστία Μητέρας αποτελεί μια ανοιχτή αγκαλιά για τη μάνα, κάθε χρόνο προσπαθούμε να κάνουμε αυτή τη μέρα ξεχωριστή -όπως ξεχωριστή είναι η «γεννήτρα και τεχνήτρα»  της ζωής μας», τόνισε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Εστίας Μητέρας Χριστίνα Αγγέλου.

Και πρόσθεσε: «Η μάνα είναι το Σύμβολο της γέννησης που δεν αλλάζει, δεν διαφοροποιείται μέσα στο χρόνο ή από τόπο σε τόπο της γης. Είναι η ίδια η ζωή».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «Ότι μας έδωσε ή ότι μας δίνει η μάνα μας, μας δίνεται απλόχερα με αγάπη αληθινή και αμέριστη χωρίς να τα ζητάμε. Και σε όλη τη ζωή μας αποζητάμε αυτή την καταλυτική, ήρεμη δύναμη της μητρικής αύρας να μας συνοδεύει και να μας προστατεύει».

Και κατέληξε: «Ας κάνουμε απόψε μια ευχή και μια προσευχή. Και για την σταυρωμένη μάνα, που δοκιμάζονται οι αντοχές της σε κάθε γωνιά της γης που στέκεται, για την τραγική μορφή της μάνας που άδειασε η αγκαλιά της, για τις ηρωίδες που μεγαλώνουν παιδιά με ειδικές ικανότητες.

Και για εκείνες που καρδιοχτυπούν στον θάλαμο κάποιου νοσοκομείου, για εκείνες τις ξεχασμένες μητέρες που με την ανοχή του πολιτισμένου κόσμου μας βλέπουν με απόγνωση τα παιδιά τους να λιμοκτονούν απ’ την πείνα και την δίψα. Ας στρέψουμε σήμερα το βλέμμα μας και στις μητέρες της προσφυγιάς που παλεύουν με τα κύματα και ματώνουν τα πόδια σε δρόμους ατελείωτους για να βρουν μια φιλόξενη γωνιά μακριά απ’ την αντάρα και την φωτιά του πολέμου. Τέλος ας κάνουμε μια ευχή και μια προσευχή σήμερα για την σύγχρονη Ελληνίδα μάνα που είναι εγκλωβισμένη σ’ έναν κόσμο βαθιάς κρίσης με ανεργία και οικονομικά αδιέξοδα, νοιώθει ανήμπορη να βοηθήσει τα παιδιά της να ανοίξουν τα φτερά τους, να κάνουν όνειρα, υπομένει με καρτερία και αξιοπρέπεια τις ανατροπές στη λαχτάρα τους να κτίσουν το μέλλον τους και παλεύει με τις ενοχές και την απογοήτευση όταν παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς.

«Μητέρες του κόσμου χρόνια πολλά! Ο Θεός να σας δίνει κουράγιο και δύναμη!».

Follow us: