Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΤΟ) του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, υπό την προεδρία του Δημάρχου Γεώργιου Ντασιώτη, συνεδρίασε στις 7 Μαΐου 2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ο συνοπτικός απολογισμός της χειμερινής περιόδου 2017-18 και ο σχεδιασμός των δράσεων πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκίνησε την 1η Μαΐου.

Τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου έκανε ο Δήμαρχος, ο οποίος αναφέρθηκε στον ήπιο χειμώνα που μας πέρασε και αναφέρθηκε στην χιονόπτωση του Δεκεμβρίου που έπληξε την περιοχή μας και η οποία αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά χάρη στις συντονισμένες ενέργειες και την άψογη συνεργασία των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών. Επίσης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του σε όλους τους εκπροσώπους των φορέων για την ετοιμότητα που επέδειξαν και για τη μέχρι σήμερα εποικοδομητική συνεργασία.

Τέλος αναφέρθηκε σε σειρά ενεργειών και δράσεων που έχει πραγματοποιήσει ο Δήμος ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και μίλησε για το πολύτιμο έργο των εθελοντών της πολιτικής προστασίας που αποτελούν σημαντικό κομμάτι στον κρίκο της δασοπροστασίας και της πυρόσβεσης.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων φορέων στις οποίες εκτέθηκαν οι ενέργειες που έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί αλλά και τα πρακτικά προβλήματα που πρέπει αντιμετωπιστούν για την καλύτερη προετοιμασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Τέθηκαν υπό συζήτηση θέματα που αφορούν στην ολοκλήρωση συντήρησης πυροσβεστικών υδροστομίων του Δήμου, στη συντήρηση δασικών δρόμων, στην αποψίλωση πρανών και οικοπεδικών χώρων από ξερά χόρτα, καθώς και στις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών.

Ο Δ/ντης της ΔΕΔΔΗΕ Θήβας μας ενημέρωσε ότι η νέα γραμμή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος προς τις Τοπικές Κοινότητες Μαυρομματίου – Θεσπιέων – Άσκρης – Νεοχωρίου θα είναι σε λειτουργία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Σημειωτέων ότι με τη γραμμή αυτή ελαχιστοποιείται ο χρόνος διακοπής ρεύματος σε τυχόν βλάβες του δικτύου.

 

Follow us: