Το Μουσικό Γυμνάσιο Λιβαδειάς με έδρα τον Άγιο Γεώργιο ιδρύθηκε το 2017 και θα λειτουργήσει από το επόμενο σχολικό έτος 2018-2019 προσφέροντας την ευκαιρία  για μουσικές σπουδές σε μαθητές Γυμνασίου –και εν συνεχεία Λυκείου– συμβάλλοντας στην πολιτιστική πρόοδο του τόπου μας. Διαφέρει από τα άλλα σχολεία, ως προς το πρόγραμμα σπουδών, το περιβάλλον, τις παροχές, το ύφος, τις προοπτικές.

  1. Είναι ένα σχολείο στο οποίο οι μαθητές διδάσκονται όλα τα μαθήματα του Γυμνασίου παράλληλα με ποικίλα μουσικά μαθήματα, όπως ευρωπαϊκή μουσική, βυζαντινή μουσική, χορωδία, ιστορία μουσικής, αρμονία, dictée. Διδάσκονται μουσικά όργανα, όπως πιάνο, ταμπουρά, κιθάρα, φλάουτο, βιολί, κρουστά  και άλλα ανάλογα με την επιλογή κάθε μαθητή σε ηχομονωμένα στούντιο. Συμμετέχουν σε μουσικά σύνολα, ευρωπαϊκής και παραδοσιακής μουσικής, σύνολα θεάτρου και μουσικών οργάνων.
  2. Τα τμήματα είναι ολιγομελή (ο ανώτερος επιτρεπτός αριθμός μαθητών είναι 24).
  3. Στους μαθητές εξασφαλίζεται δωρεάν μεταφορά από τον τόπο διαμονής τους στο σχολείο με λεωφορεία και ταξί.
  4. Οι μαθητές μας σιτίζονται δωρεάν με ολοκληρωμένο γεύμα κάθε μεσημέρι.
  5. Το σχολείο μας δεν απευθύνεται μόνο στους μαθητές που επιθυμούν να ασχοληθούν μελλοντικά με τη μουσική, αλλά σε όλους.
  6. Τον Ιούνιο κάθε σχολικού έτους διεξάγονται εξετάσεις επιλογής  με βασικό κριτήριο τις έμφυτες μουσικές δεξιότητες- ικανότητες των μαθητών. Οι εξετάσεις αυτές δεν προϋποθέτουν τη φοίτηση σε κάποιο ωδείο .

Αν κάποιος μαθητής επιθυμεί να φοιτήσει στο Μουσικό  Γυμνάσιο Λιβαδειάς πρέπει ο κηδεμόνας του να υποβάλλει αίτηση  συμμετοχής στις εξετάσεις επιλογής. Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στα γραφεία της Δ.Δ.Ε. Βοιωτίας (Φίλωνος 35-39, Διοικητήριο) από 2 έως 31 Μαΐου 2018.

 

Follow us: