Με 38 θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, στις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας 6 Μαϊου, στα Καμένα Βούρλα..

Πρώτο θέμα της συνεδρίασης είναι η διεκδίκηση πλήρους τηλεοπτικής κάλυψης περιφέρειας, από τα περιφερειακά κανάλια της Στερεάς. Και δεύτερο η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας..

Στα θέματα χωροταξίας – περιβάλλοντος, θα συζητηθεί, ο αποχαρακτηρισμός της παλαιάς παραλιακής οδού Αιδηψός- Λιχάδα στον οικισμό Αγ.Νικόλαος, του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού κι έπονται τα τεχνικά προγράμματα, τα έργα και οι προγραμματικές συμβάσεις, όπου έχουμε και λέμε..

Η 1η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Φθιώτιδας, για το έτος 2018, η έγκριση της 3ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έτους 2018 που αφορά στο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από παρακράτηση 20% των πιστώσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων και αφορούν επενδυτικές δαπάνες ΚΑΠ, οι τροποποιήσεις πινάκων υποέργων για τις συντηρήσεις των οδικών δικτύων κι εργασιών αποχιονισμού και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Φωκίδας έτους 2018, η πρόταση ένταξης νέου ενάριθμου για την εξόφλιση δικαστικής απόφασης μελέτης της «Βελτίωσης οδού ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΓΙΑΛΤΡΑ – ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΧΑΔΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΓΙΑΛΤΡΩΝ», οι εγκρίσεις, πρότασης ένταξης νέων έργων στην ΣΑΕΠ 066 του Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έτους 2018, η έγκριση πρότασης αύξησης προϋπολογισμού και τροποποίησης υποέργων του έργου της ΣΑΕΠ766 για την «ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ ΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ»,

τροποποίησης προϋπολογισμού κ πίνακα υποέργων σε έργο της ΣΑΕΠ για τις «ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΕΙΣ, ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΓΑΥΡΟΣ (Γ΄ ΦΑΣΗ)» του Π.Δ.Ε. τηςΠεριφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έτους 2018, τροποποίησης πίνακα υποέργων σε έργο της ΣΑΕΠ 066, για «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΩΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΡΟΒΙΕΣ- ΗΛΙΑ – Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ» του Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έτους 2018, η έγκριση σύναψης και όρων Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και της ΔΕΗ Α.Ε., για την παροχή επιδότησης στους οικιακούς καταναλωτές, δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (Κ.Ο.Τ.) εντός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικού προϋπολογισμού 300.000  ευρώ, η έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) για υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση βλαβών και συντήρηση των ασθενοφόρων του Ε.Κ.Α.Β. στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης και η εισήγηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο για την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο Λεβαδέων..

Έπονται εγκρίσεις Σχεδίων  Προγραμματικών Συμβάσεων της Περιφέρειας,  με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για την υλοποίηση του έργου με τίτλο « Φυσική μαύρη επιτραπέζια ελιά με προβιοτικό δυναμικό: Δημιουργία ενός καινοτόμου προϊόντος υψηλής προστιθέμενης αξίας με αυξημένη διατροφική αξία» και ο ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης, με τον Δήμο Λοκρών, για το έργο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Δ.Ε ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ, ΔΕ ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2017-2018 (Α’ ΦΑΣΗ)», προϋπολογισμού 221.400 ευρώ, με τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού, για το έργο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Δ.Ε. ΙΣΤΙΑΙΑΣ, ΑΙΔΗΨΟΥ, ΛΙΧΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ – ΑΙΔΗΨΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2017-2018 (Α’ ΦΑΣΗ)», προϋπολογισμού 194.200 ευρώ, με τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης για το έργο: «Περίφραξη Γυμνασίου – Λυκείου Ελάτειας» και « «Περίφραξη Δημοτικού σχολείου Ελάτειας», με τον  Δήμο Λεβαδέων για την εκτέλεση του έργου «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ»,  με τον Δήμο  για το έργο: «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Τ.Κ. ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ», με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την υλοποίηση του έργου : «ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΙ: Διενέργεια Εθνολαογραφικής έρευνας, συλλογή στοιχείων- σύνταξη φακέλου κατοχύρωσης του ως προϊόντος ΠΟΠ», με την Αναπτυξιακή Φθιώτιδας Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, για τα έργα: Τεχνική υποστήριξη για την αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης της παλαιάς γέφυρας Μόρνου και αποκατάστασης αυτής ΠΕ Φωκίδας», «Υδροδότηση Ορειβατικού Καταφύγειου Βαρδουσίων», «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗ – ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: ‘ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ», « ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ», «Ανανέωση – επικαιροποίηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή και λειτουργία των Ε/Β έργων άρδευσης πεδιάδας Μόρνου» και Σύμβαση εκ μέρους της Π.Σ.Ε. και ορισμός εκπροσώπου της Π.Σ.Ε. με τον αναπληρωτή του για συμμετοχή στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της υλοποίησης της σύμβασης.

Τα τελευταία θέματα της συνεδρίασης είναι οικονομικά  και αφορούν, την έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έως το A’ τρίμηνο 2018 και την 4η Τροποποίηση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018, της Περιφέρειας!

 

 

Follow us: