Επιτέλους ο βαρύς χειμώνας έχει περάσει και η διάθεση μας έχει ανανεωθεί. Ο καιρός γίνεται πιο γλυκός και το φως πιο έντονο. Σήμερα, λοιπόν, θα δώσουμε χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες για ένα εαρινό μακιγιάζ. Η άνοιξη είναι η εποχή της αναζωογονήσεως και της ευεξίας αλλά όχι μόνο της ψυχικής ή σωματικής, αλλά και της εμφανισιακής.   Συνήθως το μακιγιάζ αντανακλά την ψυχική μας διάθεση ή την καμουφλάρει. Νέες τάσεις της μόδας σε χρώματα και γραμμές κάνουν την εμφάνιση τους και αρκετές γυναίκες ή επαγγελματίες δείχνουν ενδιαφέρον για να τα γνωρίσουν. Βέβαια ποτέ δεν ξεχνάμε το χρυσό κανόνα ο οποίος λέει ότι ακολουθούμε την μόδα αλλά την προσαρμόζουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας και το πρόσωπο μας(σχήμα και χρώμα). Μην προσπαθήσετε να γίνετε κάποια άλλη άγνωστη στους οικείους σας από το υπερβολικό μακιγιάζ.

Αναδείξτε τα φυσικά χαρακτηριστικά σας και μην ξεχνάτε να τονίζετε τα ωραία μάτια σας ή τα σαρκώδη χείλη σας ή το λαμπερό-καθαρό δέρμα  σας. Δεν χρειάζονται υπερβολές, με λίγη προσπάθεια θα σας ‘’ζηλεύουν’’ όλοι. Τα σωστά βήματα για την εφαρμογή ενός μακιγιάζ είναι τα ακόλουθα:

-γαλάκτωμα(ντεμακιγιάζ)

-λοσιόν(ντεμακιγιάζ)

-κρέμα βάσης μακιγιάζ(μη λιπαρή κρέμα)

-καλυπτικά (για μαύρους κύκλους ή σπυράκια)

-μεϊκ άπ στο χρώμα δέρματος

-φωτοσκιάσεις(ανοιχτές για φωτεινότητα-σκούρες για κοψίματα-γωνίες κλπ.)

-κονσίλερ κάτω από τα μάτια για φωτεινότητα

-πούδρα σε όλο το πρόσωπο

-μολύβι φρυδιών(τονίζουμε το σχήμα)

-σκιές ματιών

-μολύβι ή αϊ-λάινερ

-μάσκαρα

-ρουζ

-μολύβι χειλιών

-κραγιόν

-στερεοποιητικό ή γυαλιστικό

Το μακιγιάζ της φετινής άνοιξης απαιτεί χρώμα και λάμψη. Ο κόσμος της ομορφιάς υποκλίνεται στις παστέλ αποχρώσεις και υποδέχεται αυτή τη χαρούμενη εποχή με κέφι και ενθουσιασμό. Η ακατανίκητη όρεξη για δημιουργία που μας μεταδίδει η εποχή είναι εμφανής καις στα μακιγιάζ, που έχουν φαντασία και είναι πρωτότυπα.

Για να δημιουργήσουμε ένα μακιγιάζ που ακολουθεί τις φετινές τάσεις εφαρμόζουμε σε όλο το βλέφαρο ιριδίζουσες σκιές. Τα πιο hot χρώματα για φέτος είναι το ροζ και το ασημί. Η ιριδίζουσες σκιές έγιναν φέτος το επίκεντρο στα επίσημα μακιγιάζ, αλλά και πολλές φορές τις είδαμε να πρωταγωνιστούν στα καθημερινά.

Οι ροζ αποχρώσεις δεν περιορίζονται μόνο στα μακιγιάζ των ματιών. Το ρουζ φέτος πρέπει να είναι έντονο και ροζ, ώστε να φωτίζει το πρόσωπο όσο κανένα άλλο χρώμα και να του χαρίζει νεανικότητα και φρεσκάδα.

Στυλιστικά  θα πρέπει να δώσουμε έμφαση στο συνδυασμό του μακιγιάζ με τα καλοκαιρινά ρούχα και τις χρωματικές αποχρώσεις που κυκλοφορούν.

Μαθητική  Ομάδα: Γ’ τάξη ΕΠΑΛ – ΕΚ (Εργαστηριακού Κέντρου) Λιβαδειάς της ειδικότητας Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ

Υπεύθυνοι εκπ/κοί:  Αλαφροπάτη Ιωάννα – Μελινάκου Κατερίνα

Follow us: