Αυτοί, που είχαν καταλάβει την Πλατεία Σαπφούς

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται και οι 120 ενήλικες μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι το πρωί της Δευτέρας είχαν καταλάβει την πλατεία Σαπφούς, στην Μυτιλήνη, από την περασμένη Τρίτη.

Οι συλληφθέντες,  που είναι στη πλειοψηφία τους Αφγανοί, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απείθειας και της παράνομης κατάληψης δημόσιου χώρου, όμως μαζί με αυτούς συνελήφθησαν και δυο Έλληνες, αλληλέγγυοι στους καταληψίες..

Όλοι οι συλληφθέντες κρατούνται σε χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου όπου κι οδηγήθηκαν αμέσως μετά την μετακίνηση τους από το κέντρο της πόλης και μαζί τους διαμένει και μεγάλος αριθμός ανηλίκων παιδιών τους, που βρίσκονταν στην πλατεία.

Στο μεταξύ, σε 30 ανέρχονται οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, στην πλειοψηφία τους με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι από πέτρες που πετούσαν οι επιτιθέμενοι και οι υπόλοιποι με αναπνευστικά προβλήματα λόγω ρίψης δακρυγόνων.

Από τους τραυματίες που τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν, οι τρεις ανήκαν στις ομάδες των επιτιθέμενων πολιτών και οι υπόλοιποι ήσαν αλλοδαποί.

Follow us: