Με ομιλητές τον Γ. Καράμπελα και τους Βουλευτές της Ν.Δ. Γ. Κεφαλογιάννη και Χ. Δήμα

Τα οικονομικά, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το σκοπιανό κυριάρχησαν στην πολιτική εκδήλωση του πρώην Βουλευτή Γιάννη Καράμπελα με ομιλητές το ίδιο και τους βουλευτές του κόμματος Γιάννη Κεφαλογιάννη Ρεθύμνου και Χρήστο Δήμο Κορίνθου, που πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, παρουσία της Μαρέβα Μητσοτάκη, συζύγου του Προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών στην Τουρκία σηματοδοτεί και ένα νέο κύκλο προκλήσεων από τη γείτονα και η κρισιμότητα των στιγμών αναδεικνύει την ανάγκη Εθνικής στρατηγικής σύμφωνα με το Χ. Δήμα και τον Γ. Κεφαλογιάννη.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην εντιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας. Είμαι βέβαιος ότι οποιαδήποτε πρόκληση θα απαντηθεί με τον δέοντα τρόπο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κεφαλογιάννης ενώ ο Χ. Δήμας επεσήμανε σχετικά: «Έχουμε μία εξέλιξη, την πρόωρη προκήρυξη εκλογών στην Τουρκία και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στα σχόλιά μας. Ωστόσο ούτε και σε αυτό το ζήτημα υπάρχει ενιαία Εθνική θέση. Διαφορετικά πράγματα ακούμε από τον κ. Καμμένο διαφορετικά από τον αναπληρωτή του τον κ. Κουβέλη και διαφορετικά από τον κύριο Τσίπρα, όταν για όλα τα εθνικά ζητήματα είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρχει ενιαία Εθνική στρατηγική».

Οι Βουλευτές της Ν.Δ. παράλληλα άσκησαν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια μιλώντας για έλλειμμα ενημέρωσης, διγλωσσία και μυστική διπλωματία.

«Εμείς είπαμε εξαρχής ενημερώστε τα κόμματα, τους πολιτικούς αρχηγούς. Ενημερώστε τη Βουλή, όπως έκανε ο Κώστας Καραμανλής το 2008 και η Ντόρα Μπακογιάννη ως Υπουργός Εξωτερικών. Στις τότε διαπραγμάτευσης όχι μόνο δεν έγιναν συλλαλητήρια αλλά αντίθετα είχε δημιουργηθεί μία Εθνική γραμμή κάτι το οποίο ο κ. Κοτζιάς μέσω της μυστικής διπλωματίας δεν κατάφερε να κάνει. Γι΄ αυτό και εμείς ακόμα και τώρα καλούμε την κυβέρνηση να κάνει μία ουσιαστική ενημέρωση και είμαστε εδώ να βάλουμε πλάτη στα εθνικά θέματα», τόνισε ο κ. Κεφαλονιάννης.

Ο Χ. Δήμας υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει ενιαία θέση της Κυβέρνησης, υπάρχει διαφορετική θέση από τον ΣΥΡΙΖΑ και διαφορετική από τους ΑΝΕΛ. άρα δεν υπάρχει κυβερνητική θέση» και πρόσθεσε ότι «η θέση της Νέας Δημοκρατίας σε αυτό το θέμα είναι ενιαία και ξεκάθαρη και έχει εκφραστεί κατ επανάληψη από τον πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Πρόωρες εκλογές μετά το καλοκαίρι βλέπει ο Γιάννης Καράμπελας λόγω των νέων δημοσιονομικών μέτρων που έρχονται στις αρχές του 2019.

«Η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να σταθεί, αν και θέλει πάρα πολύ να μείνει στην εξουσία. Μένουν στην εξουσία μόνο και μόνο για την τσέπη τους, για να εξασφαλίσουν τους συγγενείς τους και τους φίλους τους. Δεν μπορώ όμως να πιστέψω ότι θα μείνουν για να υλοποιήσουν τις μεγάλες περικοπές του 2019. Άρα μετά το καλοκαίρι βλέπω να έχουμε πρόωρες εκλογές», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Καράμπελας.

Η εκδήλωση όπως επισημάνθηκε ήταν στα πλαίσια της στρατηγικής και συσπείρωση της όλων των ψηφοφόρων και των φίλων της Νέας Δημοκρατίας με στόχο την ενημέρωση και την ενεργοποίηση.

«Συζητάμε, αναλύουμε τα προβλήματα και ακούμε ώστε να είμαστε έτοιμοι στις εκλογές να πάρουμε την αυτοδυναμία και από την επόμενη μέρα να δουλέψουμε και να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στους Έλληνες. Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου τον οποίο και ευχαριστώ, μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά. Περνάμε σε όλους το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία θα έρθει πολύ σύντομα θα είναι μία κυβέρνηση διαφορετική από τις προηγούμενες», είπε ο Γιάννης Καράμπελας.

 

Follow us: