Η προκήρυξη των εκλογών στην Τουρκία δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να εφησυχάσει την Ελλάδα, καθώς τίποτα δεν εμποδίζει τον Ερντογάν να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο  εν μέσω προεκλογικής περιόδου, αφού η τακτική που ακολουθεί, έχει αποδείξει πως οι προκλήσεις σε βάρος της χώρας μας αποτελεί μέρος της ατζέντας του, προκειμένου να ικανοποιήσει το εθνικιστικό τμήμα  της Τουρκίας..

Οι πρόωρες εκλογές της 24ης Ιουνίου έχουν στόχο, αφενός μεν  την εκμετάλλευση της ευκαιρίας λίγο πριν την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην Τουρκία, καθώς και την ισχυροποίηση του Ερντογάν, μέσω  των όσων εξουσιών που θα έχει χάρη στο αναθεωρημένο Σύνταγμα της χώρας, το οποίο θα ισχύσει μετά την εκλογική αναμέτρηση, γεγονός που είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον πρώτο στόχο, που σχετίζεται με την τουριστική περίοδο που καταφθάνει..

Άρα οποιοδήποτε θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα, καθόλου δεν συμφέρουν τον Ερντογάν, όμως η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τόσο λόγω του πραξικοπήματος ‘οσο και με τα όσα συμβαίνουν στο κουρδικό,  στην Συρία και το Β. Ιράκ. .

Οι τουρκικές φυλακές έχουν γεμίσει με αντιφρονούντες και η αντιπολίτευση που αιφνιδιάστηκε από την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών δεν διαθέτει τον απαραίτητο χρόνο για να συγκροτήσει ενιαίο μέτωπο κατά του Ερντογάν, επομένως οι συνεχείς προκλήσεις εναντίον της χώρας μας βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε όσους πιστούς του έχουν απομείνει, επομένως θα συνεχίσει την ίδια προκλητική πολιτική και αν οι μετρήσεις της κοινής γνώμης δεν φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε σίγουρα θα τις κλιμακώσει..

Η πολιτική Ερντογάν στο Αιγαίο έχει στόχο τις αντιδράσεις της κυβέρνησης της Ελλάδας και αν δεν έχει μέχρι σήμερα ενταθεί, οφείλεται κυρίως στην παθητική στάση της Ελλάδας και στις ξένες ναυτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, γεγονός που ο

Ερντογάν φαίνεται να λαμβάνει σοβαρά υπόψη ..

Η εκλογική αναμέτρηση ωστόσο, μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατρέψει  τους δυο αυτούς παράγοντες, ανάλογα τα μηνύματα που θα δώσουν οι δημοσκοπήσεις στην Τουρκία!

Follow us: