Τί είπαν για τις κενές οργανικές θέσεις, τα προβλήματα, την εγκληματικότητα στο Πυρί κα.α

Με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας Μιλτιάδη Πουρσανίδη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Βοιωτίας Μιχάλη Τσάτση συναντήθηκε το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, εκθέτοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι του Νομού εξαιτίας των κενών οργανικών θέσεων που αγγίζουν το 30%!

Συγκεκριμένα,  αναφέρθηκαν οι υπηρεσιακές συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους με τον γερασμένο στόλο οχημάτων, τις σχεδόν καθημερινές μεταγωγές του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, τα δύο κέντρα φιλοξενίας, την εγκληματικότητα στο Πυρί Θήβας, ενώ επισημάνθηκε και η πρόταση των εκπροσώπων των ενστόλων για αναλογική διάθεση σε μέτρα, της Διμοιρίας Υποστήριξης Βοιωτίας σε σχέση με τις αντίστοιχες των υπόλοιπων Διευθύνσεων Αστυνομίας της Στερεάς Ελλάδος..

Οι εκπρόσωποι των ενστόλων του Νομού δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στο το ζήτημα των υλικών της Διμοιρίας Υποστήριξης και την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού τους, θέτοντας επίσης, και το ζήτημα των εγκληματικών ομάδων, που δρουν και στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας, έχοντας στόχο ΑΤΜ τραπεζών, ζητώντας σαφείς εντολές προς τους συναδέλφους τους και καθορισμό σχεδίου δράσης τους στα πλαίσια της γενικότερης αστυνόμευσης.

 Μνεία έγινε τέλος, και στην ακατάλληλη κτιριακή υποδομή συγκεκριμένων υπηρεσιών της Δ.Α. Βοιωτίας.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ενστόλων, διαπιστώθηκε ταύτιση στο δόγμα του. Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς για περισσότερους  Αστυνομικούς  στον δρόμο και λειτουργία ενός ευέλικτου σχήματος με ομάδες ΟΠΚΕ,ΟΕΠΤΑ, που θα μπορούν να δρουν άμεσα στον  Νομό οποτεδήποτε απαιτηθεί..

Ο αρχηγός της Στερεοελλαδίτικης ΕΛ.ΑΣ, έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στην Βοιωτίας, τονίζοντας θα διαβιβάσει την αναγκαιότητα κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων, εξετάζοντας ήδη το ζήτημα των υπηρεσιακών οχημάτων, υιοθετώντας μάλιστα, μέρος των προτάσεων της Ένωσης για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη περιοχή του Πυριού ..

Για το ζήτημα της Διμοιρίας Υποστήριξης, ήδη δρομολογηθεί συνάντηση του κ. Πουρσανίδη με τους Διμοιρίτες, ενώ εξετάζεται και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές, για μετεγκατάσταση των υπηρεσιών, που στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια όπως είναι το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού.
Τα μέλη του Προεδρείου της Ένωσης μεταφέρουν στα μέλη τις ευχαριστίες και την πλήρη ικανοποίησή του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας , για τις εξαιρετικές υπηρεσίες και το επίπεδο του επαγγελματισμού των Αστυνομικών της Βοιωτίας κατά την διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, της πρόσφατης αντιμετώπισης σοβαρού περιστατικού στην Ε.Ο Αθηνών-Λαμίας και την τελευταία μεγάλη επιτυχία του Α.Τ. Ορχομενού με την εξάρθρωση της εγκληματικής σπείρας που ενέχεται στην διάπραξη σωρείας κλοπών σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.

φώτο e-sterea.gr

 

Follow us: