«Ανυπόστατα και κακόβουλα τα δημοσιεύματα για χρήση του στρατοπέδου προς στέγαση προσφύγων και στόχο έχουν να προκαλέσουν σύγχυση, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα»

Έδωσαν και πήραν τα δημοσιεύματα των πολιτών στην Θήβα, μετά την επίσημη είδηση για την δημιουργία Σημείων υποδοχής νεοσυλλέκτων, που δημιουργούνται σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου και του Στρατοπέδου της Θήβας, το οποίο μάλιστα εμφανίζεται διπλό, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ο διαχωρισμός του, ως Κέντρο εκπαίδευσης των ΕΛΔΥΚΑΡΙΩΝ και των εξ αναβολής, όπως πρόσφατα διαβεβαίωσαν οι αρμόδιοι…

Η είδηση δεν κατέστη σαφής από τους αρμόδιους της περιοχής, που φαίνεται να πιάστηκαν στον ύπνο, ώσπου δυο ημέρες μετά, φαίνεται να ξεκαθαρίζει από τον βουλευτή του Νομού Ν. Θηβαίο, ο οποίος χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα «ανυπόστατα»..

 «Ως γνωστό, με απόφαση του Υπουργείου Άμυνας, τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων καταργούνται και τη θέση τους παίρνουν τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), όπου θα παρουσιάζονται πλέον οι φαντάροι. 

Τα ΣΥΠΟ δημιουργούνται σε 23 περιοχές, μεταξύ αυτών και στη Θήβα, και θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από την επόμενη ΕΣΣΟ του Μαρτίου. Στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών, οι νεοσύλλεκτοι θα παραμένουν ως 3 ημέρες για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και για να παραλάβουν ιματισμό και στη συνέχεια θα προωθούνται στις μονάδες για την εκπαίδευσή τους σε όπλα και ειδικότητα και το υπόλοιπο της θητείας τους. Επιπλέον, στη Θήβα θα φιλοξενούνται νεοσύλλεκτοι που θα προορίζονται για της Ελληνικές Δυνάμεις Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), καθώς και οι στρατεύσιμοι προς αναβολή, ως το πιο κοντινό κέντρο στην πρωτεύουσα με τις υγειονομικές υπηρεσίες» τονίζει ο κ. Θηβαίος, υπογραμμίζοντας: «Δημοσιεύματα που αναφέρονται σε χρήση των Κέντρων Εκπαίδευσης για στέγαση προσφύγων είναι παντελώς ανυπόστατα και κακόβουλα και στόχο έχουν να προκαλέσουν σύγχυση, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, όπως αυτή έχει επισήμως διατυπωθεί από το Υπουργείο Άμυνας».

Follow us: