Ημερίδα με βιωματικά εργαστήρια διοργανώνει η  Σχολική Σύμβουλος της 3ης Περιφέρειας Δ.Ε. Βοιωτίας Α. Ζουγανέλη την  Τρίτη  27 Φεβρουαρίου, από 9.00 το πρωϊ μέχρι 2.00 το μεσημέρι,  στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας, για τους εκπαιδευτικούς των  4ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Θήβας, των 1ου και 2ου Βαγίων, Θεπιών, Δομβραίνας.

Το θέμα της ημερίδας είναι η «Αξιοποίηση του παραμυθιού στη μαθησιακή διαδικασία» και οι εκπαιδευτικοί με αφορµή το παραµύθι ως ένα εναλλακτικό τρόπο διδακτικής της γλώσσας, θα έχουν την ευκαιρία με βιωματικό τρόπο να υλοποιήσουν δράσεις και δραστηριότητες που προωθούν την φιλαναγνωσία, την δημιουργική γραφή και το θεατρικό παιχνίδι.

Σκοπός των εργαστηρίων είναι οι εκπαιδευτικοί  να αξιοποιήσουν αυτές τις καινοτόμες τεχνικές στην διδασκαλία,  προκειμένου να ενεργοποιήσουν την δημιουργικότητα των μαθητών τους.

Τα εργαστήρια θα συντονίζουν η Λιάνα Δενεζάκη, Συγγραφέας- εικονογράφος, ηΆννη Θεοχάρη, Ηθοποιός-θεατροπαιδαγωγός-συγγραφέας και η Μαριβίτα Γραμματικάκη, Μουσικός-συγγραφέας.

Follow us: