Και φέτος , η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνδιοργανώνει με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών τη Δελφική Ακαδημία Ευρωπαϊκών Σπουδών που θα διεξαχθεί από τις 11 έως και τις 22 Ιουνίου 2018, με αντικείμενο την πολιτιστική πολιτική στην Ευρώπη σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους.

Στην Δελφική Ακαδημία Ευρωπαϊκών Σπουδών, την οποία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια, θα διδάξουν κορυφαίοι καθηγητές διεθνούς κύρους, όπως ο καθηγητής Johann Chapoutot του Πανεπιστήμιου Σορβόννης, οι καθηγητές Maria Gough και Jeffrey Schnapp από το Πανεπιστήμιο Harvard και ο καθηγητής Δημήτριος Γιατρομανωλάκης από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και επισημαίνεται ότι η φοίτηση είναι εντελώς δωρεάν.

Για τη στήριξη της Δελφικής Ακαδημίας Ευρωπαϊκών Σπουδών μίλησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδα Κώστας Μπακογιάννης: 

«Είναι απόφασή μας να κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση. Να είμαστε εμπράκτως δίπλα σε κάθε δράση που μας επιτρέπει να πηγαίνουμε μπροστά μέσα από την εκπαίδευση. Δυστυχώς έχουμε εγκλωβιστεί όλοι μας στην επίλυση των οικονομικών προβλημάτων της κρίσης και αφήνουμε πίσω μας σημαντικά, ουσιαστικά θέματα. Στεκόμαστε απέναντι στην λογική αυτή και ψάχνουμε διαρκώς τρόπους για να στηρίξουμε δρόμους προόδου, προοπτικής και πολιτισμού. Αυτούς τους δρόμους ανοίγει η εκπαίδευση και γι’ αυτό πάντα θα βρίσκουμε τρόπους να την ενισχύουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.

Για αιτήσεις και πληροφορίες επισκεφθείτε: https://www.eccd.gr/el/nea/delfiki-akadimia-eyropaikon-spoudon-2018-me-tin-ypostiriksi-tis-perifereias-stereas-elladas/
Και στείλτε e –mail: conferences2@eccd.gr

 

Follow us: