Στους Δελφούς Φωκίδας, από τις 26 μέχρι τις 28 Μαρτίου 2018 θα φιλοξενηθεί φέτος ένας από τους μεγαλύτερους ανερχόμενους διεθνής διαγωνισμούς λαδιού ο ATHIOOC 2018.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει κερδίσει  την εμπιστοσύνη εκατοντάδων ελαιοπαραγωγών απ’ όλες τις χώρες και το σεβασμό σημαντικών κριτών παγκοσμίου βεληνεκούς.

Η 3η διοργάνωσή του λοιπόν γίνεται στους Δελφούς, σε έναν από τους πιο εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου, με εξέχοντα συμβολισμό.

Ο συνδυασμός  ελαϊκής παράδοσης, πολιτισμού και ανάδειξης του ιστορικού ελαιώνα των Δελφών επισφραγίζει ιδανικά τον κεντρικό πυρήνα της φιλοσοφίας του Athena, όσον αφορά την ετήσια επιλογή του τόπου διεξαγωγής του.

Ο ελαιώνας του κάμπου των Δελφών, έχει έκταση περί τα 55.000 στρέμματα και περίπου 1.100.000 ελαιόδεντρα. Έχει παρουσία που ξεπερνά τα 3.000 χρόνια και καθίσταται έτσι ένας από τους παλαιότερους της Ελλάδας.Ελαιώνας Άμφισσας

Στην ευρύτερη περιοχή του, αυτήν της Φωκίδας, δεσπόζει η ελιά Αμφίσσης, μία από τις κορυφαίες ελληνικές ποικιλίες ελιάς, που μαζί με την Καλαμών θεωρούνται οι κορυφαίες επιτραπέζιες ελιές της Ελλάδας.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, η Αμφίσσης αξιοποιείται και στην παραγωγή ελαιολάδου, με πολύ καλά οργανοληπτικά και εργαστηριακά αποτελέσματα. Τα ελαιόλαδα από αυτήν χαρακτηρίζονται από υψηλό φρουτώδες, έντονο πικρό και πικάντικο, είναι πλούσια και πολύπλοκα και δίνουν την αίσθηση πως «πίνεις ελιά».

Άξιες λόγου είναι επίσης, επιστημονικές μελέτες που έχουν καταδείξει πως οι ελιές Αμφίσσης είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε πολυφαινόλες, ενώ συγκριτικά με άλλες ελληνικές ποικιλίες ελιάς έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα λιπαρών.

Περισσότερες πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής: www.athenaoliveoil.gr

Follow us: