Στη δικαιοσύνη θα προσφύγουν οι γονείς του 7χρονου Παναγιώτη Τσολάνα από τη Λιβαδειά, μετά την απόρριψη της αίτησης τους από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο για την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας του σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης.

Το παιδί, που πάσχει από μια σπάνια μορφή καρκίνου, νοσηλεύεται τους τελευταίους μήνες σε νοσοκομείο του Λονδίνου. Σύμφωνα με τους γιατρούς, αν μεταφερθεί στην Αμερική και υποβληθεί σε συγκεκριμένη θεραπεία, μπορεί να έχει μια ελπίδα να επιστρέψει σπίτι του.

Ωστόσο, το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, δεν έκανε δεκτή την αίτηση με το αιτιολογικό ότι η θεραπεία στην οποία πρέπει να υποβληθεί, βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο.

Τα έξοδα νοσηλείας αγγίζουν τις 550 χιλιάδες δολάρια και η οικογένεια έχει καταφέρει να συγκεντρώσει, χάρη στην ανταπόκριση του κόσμου, το 70% του ποσού.

Αν είχε εγκριθεί η αίτηση τους το υπόλοιπο ποσό θα καλύπτονταν από το ελληνικό δημόσιο και το Υπουργείο Υγείας.

Οι γονείς μιλώντας μέσω Skype από το Λονδίνο στα μεσημβρινά γεγονότα του STAR K.E., τόνισαν ότι είναι αποφασισμένοι όχι μόνο να προσφύγουν στον εισαγγελέα ανηλίκων, για να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην ζωή για το παιδί τους, αλλά και μέχρι το Σάββατο να ταξιδέψουν για την Αμερική, όπου ο μικρός Παναγιώτης έπρεπε να βρίσκεται από τις 6 Φεβρουαρίου.

Απογοητευμένοι από την αρνητική εξέλιξη, τόνισαν ότι η αρνητική απόφαση από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, καταδικάζει σε θάνατο τον 7χρονο.

πηγή:tvstar.gr

 

Follow us: