Για  την τουριστική ανάδειξη του Δήμου

Κεντρικό ενημερωτικό περίπτερο

Δημιουργία ειδικής εφαρμογής για smartphone

Προτάσεις, που θα βοηθήσουν ιδιαίτερα στην τουριστική προβολή του Δήμου, θα βελτιώσουν την εμπειρία του επισκέπτη και θα δώσουν νέα ώθηση στην ανάδειξη της περιοχής, κατέθεσε το ΤΟ.ΣΥ.Ν. του Δήμου Θηβαίων στην Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης .
Η πρώτη έχει να κάνει με την δημιουργία ενός κεντρικού ενημερωτικού σημείου της πόλης, από όπου θα μπορεί ο επισκέπτης  και οι δημότες να ενημερώνονται για τα αξιοθέατα και τις ευκαιρίες που προσφέρονται στην περιοχή, όπου θα υπάρχουν σε έντυπη μορφή χάρτες του Δήμου, φυλλάδια του Μουσείου,  καθώς και πίνακες ανακοινώσεων για διάφορες δράσεις φορέων του δήμου.
Μάλιστα, προτείνουν το περίπτερο,  να περιλαμβάνει δύο ειδικές πινακίδες στις οποίες θα απεικονίζονται οι χάρτες της πόλης της Θήβας και του Δήμου, συμπεριλαμβανομένων των βασικών αξιοθέατων που διαθέτει η περιοχή.
«Η αλήθεια είναι πως παρά τον τρομερό αρχαιολογικό τους πλούτο, τόσο η πόλη της Θήβας όσο και οι υπόλοιπες περιοχές του Δήμου μας, δεν έχουν κατορθώσει ως τώρα να αποτελέσουν ιδιαίτερο τουριστικό πόλο έλξης. Το Μουσείο, όνειρο ζωής για την πόλη, όσο σημαντικό και εντυπωσιακό και αν είναι, δεν είναι αρκετό αν οι υπόλοιποι αρχαιολογικοί χώροι δεν αναδεικνύονται εξίσου» τονίζουν τα μέλη του ΤΟΣΥΝ, αναφερόμενοι στην άμεση .
άμεση αναβάθμιση των αρχαιολογικών χώρων έτσι ώστε να αναδειχθούν σωστά και να αποκτήσουν την καλαισθησία που τους αρμόζει.

«Μια ιδανική αρχή θα μπορούσε να είναι η αντικατάσταση των φθαρμένων πινακίδων, η βελτίωση της περίφραξης, η αποψίλωση και ο φωτισμός των χώρων. Ακόμα και αυτά τα μικρά βήματα μπορούν να κάνουν τη διαφορά, δημιουργώντας ένα καλαίσθητο και άξιο προσοχής αρχαιολογικό-ιστορικό μονοπάτι για τους επισκέπτες» σημειώνουν, υπενθυμίζοντας στην συνέχεια προηγούμενο πακέτο προτάσεών τους, όπου είχαν αναφερθεί στην χρησιμότητα της τεχνολογίας και συγκεκριμένα των εφαρμογών που προσφέρουν τα κινητά τηλέφωνα και συγκεκριμένα, στην δημιουργία μιας ειδικής εφαρμογής για smartphone μέσω της οποίας θα μπορεί ο επισκέπτης-χρήστης να διαβάσει αλλά και ακούσει πληροφορίες για τα βασικότερα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής.

Χ.Μ.

Follow us: