Με 4 άξονες κοινών δράσεων

Μία από τις πλέον σημαντικές συμφωνίες, για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, υπεγράφη μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος-ΣΕΒΕ. και προβλέπει μία μεγάλη δέσμη κοινών πρωτοβουλιών για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας και την στήριξή τους με νέες συμφωνίες και εμπορικές συνεργασίες.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας έκανε λόγο για μία ουσιαστική συνεργασία που προστίθεται στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας , υπογραμμίζοντας: «Σήμερα δεν κόβουμε καμία κορδέλα, δεν εγκαινιάζουμε μία καινούργια πολιτική. Γιορτάζουμε ακόμη μία σημαντική συμφωνία, τηρώντας όλα αυτά που συμφωνήσαμε με την κοινωνία και τις επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας. Να σταθούμε δίπλα τους και να δημιουργήσουμε μία ισχυρή ομάδα για να είμαστε η πρώτη περιφέρεια που θα ξεκολλήσει από την μιζέρια και την οικονομική κρίση. Αυτή η ομάδα δημιουργήθηκε και ήδη έχει ξεκινήσει την διαδρομή της. Αυτή η συμφωνία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος είναι η σφραγίδα της πολιτικής και της στρατηγικής της ομάδας που λέει ότι ανάπτυξη σημαίνει να πηγαίνεις εσύ στον κόσμο και όχι να περιμένεις τον  κόσμο να έρθει σε σένα».

 

Ο  Πρόεδρος του ΣΕΒΕ Κυριάκος Λουφάκης αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη χαρά του για την υπογραφή του πρωτοκόλλου με το οποίο ξεκινά η συνεργασία του ΣΕΒΕ με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, εκφράζοντας την πεποίθηση του ΣΕΒΕ , πως η έξοδος από την κρίση συνδέεται με την απόκτηση πλούτου από το εξωτερικό, δηλαδή από τις εξαγωγές, άποψη στην οποία βρήκε απόλυτο σύμμαχο την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η συμφωνία προβλέπει 4 άξονες κοινών δράσεων, που είναι η

προώθηση της ιδέας της εξωστρέφειας σε όλους τους τομείς της τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας της Περιφέρειας και την βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητάς τους, η διοργάνωση εκθέσεων, επιχειρηματικών αποστολών και επιχειρηματικών συναντήσεων, η συνεργασία για την επεξεργασία στατιστικών στοιχείων εξωτερικού εμπορίου της Περιφέρειας, η εκπόνηση μελετών και ερευνών αγοράς σε επιλεγμένες χώρες και κλάδους και μελετών/ερευνών συγκριτικών πλεονεκτημάτων επιλεγμένων προϊόντων της Περιφέρειας στις διεθνείς αγορές, η συστηματική παρακολούθηση της εξαγωγιμότητας των προϊόντων της Περιφέρειας και σε σχέση με τις λοιπές κοινοτικές αλλά και τρίτες χώρες με στόχο το σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων και  η εκπαίδευση/κατάρτιση και συμβουλευτική του ανθρώπινου δυναμικού της Περιφέρειας σε εξειδικευμένα θέματα που σχετίζονται ιδίως με θέματα εξωστρέφειας και διεθνούς ανταγωνιστικότητας.

Χ.Μ.

Follow us: