Τι είπαν Θηβαίος, Κουτσούμπας, Αγνιάδης και φορείς 

Θετικοί μεν, αλλά επιφυλακτικοί είναι οι φορείς της Θήβας σχετικά με την μετατροπή του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας σε Κέντρο Νεοσυλλέκτων από αναβολή  και  Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων ΕΛΔΥΚ, εκείνων δηλαδή, που θα επιλεγούν να υπηρετήσουν την θητεία τους στην Κύπρο.

Σε νέα συνάντηση, που έγινε νωρίς το απόγευμα στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας, παρουσία των δυο βουλευτών του Νομού, οι φορείς ενημερώθηκαν σχετικά από τον Δήμαρχο Θηβαίων Σ. Νικολάου, αλλά και από τον βουλευτή Ν. Θηβαίο, ο οποίος το πρωϊ του Σαββάτου και σε επικοινωνία που είχε με τον αν. υπουργό Δ. Βίτσα, έλαβε αυτήν ακριβώς την διαβεβαίωση .

«Σε περίοδο οικονομική κρίσης, θα πρέπει  να φροντίζουμε τι μπορούμε να σώσουμε» τόνισε ο κ. Θηβαίος, προτείνοντας μάλιστα, την προσωπική του άποψη, στο στρατόπεδο να  μεταφερθεί η Σχολή Πυροβολικού, που βρίσκεται στο Μεγάλο Πεύκο, πρόταση που χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Θηβαίων «δύσκολη αλλά εφικτή», καθώς το ΚΕΠΒ διαθέτει τις υποδομές και το σημαντικό ερο πλεονέκτημα της λειτουργίας του Πεδίου Βολής, στο οποίο εξασκούνται υπηρετούντες από πολλές περιοχές της χώρας.

«Καλή» χαρακτήρισε την εξέλιξη ο έτερος βουλευτής Α. Κουτσούμπας, δηλώνοντας ότι τελεί εν αναμονή  των αποτελεσμάτων.

«Καλή» χαρακτήρισε την εξέλιξη και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Π. Αγνιάδης, υπογραμμίζοντας ωστόσο, πως «οι αριθμοί δεν είναι καλύτεροι από αυτούς που είχαμε», εννοώντας φυσικά τον αριθμό των ΕΣΟ.

Περισσότερο επιφυλακτικοί ήσαν οι Πρόεδροι,  της   Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπορικού Συλλόγου, Π. Χαρατσής και Α, Σαμιώτης, δηλώνοντας «κοινή πορεία για το καλό της πόλης» κι ετοιμοπόλεμοι σε περίπτωση που οι υποσχέσεις δεν  τηρηθούν!

Χ.Μ.

 

Follow us: