Πέταξαν στάχτη με κάρβουνα..

Στα 500 ευρώ το πρόστιμο

Όπου βρουν αφήνουν και τα κλαδέματα ..

Δείτε το πρόγραμμα περισυλλογής 

Η  επιδημία των καμένων κάδων χτύπησε και τον  Δήμο Θηβαίων, καθώς απρόσεκτοι δημότες  ρίχνουν μέσα  στάχτες με κάρβουνα.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή των εργατικών κατοικιών Ταχίου, όπου καταστράφηκε καινούριος πράσινος κάδος απορριμμάτων, ενώ και διάφορα άλλα παρόμοια περιστατικά έχουν παρατηρηθεί στο παρελθόν και σε άλλες συνοικίες.

Ο  Δήμος Θηβαίων εφιστά την προσοχή στους δημότες, να μην ρίχνουν στάχτες από τζάκια, ξυλόσομπες, μπάρμπεκιου κ.λ.π., στους κάδους μηχανικής αποκομιδής και σε καμία περίπτωση στους κάδους ανακύκλωσης, πριν βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν ανάμεσα στις στάχτες αναμμένα κάρβουνα, καθώς υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς .

Για την ασφαλή απόρριψη στάχτης στους κάδους μηχανικής αποκομιδής,  συνιστάται να έχουν παρέλθει 3-4 ημέρες από την συλλογή της, υπενθυμίζοντας παράλληλα στους έχοντες κήπους ότι η στάχτη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εδαφοβελτιωτικό ή στην παραγωγή κομπόστ .

Υπενθυμίζεται ότι φθορές σε προσωρινά μέσα αποθήκευσης και στον υπόλοιπο εξοπλισμό του Δήμου επισύρουν πρόστιμο 500 ευρώ.

Μια άλλη λυπηρή εικόνα, που εμφανίζεται στον Δήμο, είναι τα ξερά χόρτα και κλαδιά, τα οποία εγκαταλείπονται δίπλα στους κάδους οποιαδήποτε ημέρα, ενώ είναι γνωστό ότι ο γερανός με αρπάγη του Δήμου προβαίνει σε περισυλλογή και μεταφορά στο ΧΥΤΑ  συγκεκριμένες ημέρες..

Σε Θήβα και Βάγια, Δευτέρα και Τρίτη κάθε εβδομάδα του μήνα.

Σε Πλαταιές, Τετάρτη-Πέμπτη- Παρασκευή κάθε 1η και 3η εβδομάδα του μήνα.

Σε Θίσβη, Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή κάθε 2η και 4η εβδομάδα του μήνα.

Οι δημότες δεν έχουν παρά να ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου στο τηλέφωνο 2262026297 ή τον τοπικό Πρόεδρο  ή μέσω  email στο dimosthivas@thiva.gr, αναφέροντας ονοματεπώνυμο, οδό και τηλέφωνο επικοινωνίας για τον χώρο εναπόθεσης ξερών χόρτων και κλαδιών, να τα τοποθετούν σε σακούλες απορριμμάτων, εφόσον χωράνε, και να τα αφήνουν σε σημεία που να έχει εύκολη πρόσβαση ο γερανός με την αρπάγη και μόνο τις ημέρες που αναφέρονται στο  πρόγραμμα.

Διαφορετικά οφείλουν να τα κρατούν  στον χώρο τους, μέχρι την επόμενη ορισμένη ημέρα περισυλλογής και εφόσον έχουν ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους.   

Χ.Μ.

Follow us: