Στον «αέρα» η πρόσκληση για την αγροτική ανάπτυξη

0
1904

Μέχρι Απρίλιο οι αιτήσεις

Κ. Μπακογιάννης: «Οι αγρότες της Στερεάς αποκτούν νέα, σύγχρονα εργαλεία ανάπτυξης και εξέλιξης των καλλιεργειών και της παραγωγής τους»

Μία από τις μεγαλύτερες προσκλήσεις για επενδύσεις στον αγροτικό τομέα και την πρωτογενή παραγωγή ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννης.

Πρόκειται για την δημοσίευση της πρόσκλησης, για την στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις, που συμβάλλουν στην χρήση ΑΠΕ, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος. Στην πρόσκληση η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει με 27.661.190 ευρώ, δηλαδή στο 50% του συνολικού κόστους που προστίθεται στους ευρωπαϊκούς πόρους.

«Πρόκειται για μία νέα πρόκληση που βάζει τους αγρότες της Στερεάς Ελλάδας σε τροχιά διεθνούς ανταγωνιστικότητας καθώς με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αποκτούν νέα, σύγχρονα εργαλεία ανάπτυξης και εξέλιξης των καλλιεργειών και της παραγωγής τους. Ο αγροτικός τομέας είναι ο αιμοδότης της τοπικής και της εθνικής μας οικονομίας και αυτό που έχουμε να κάνουμε, είναι όχι μόνο να τον στηρίξουμε αλλά και να του ανοίξουμε δρόμους για να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί. Εξασφαλίσαμε αυτό το πολύ μεγάλο ποσό για την συμμετοχή μας στα προγράμματα αυτά γιατί πιστεύουμε ότι κάνουμε μία σημαντική επένδυση. Δεν κάνουμε επιδοματική πολιτική, ακολουθούμε τις αρχές μας που μας επιβάλλουν να ενισχύουμε με όποιο τρόπο και όποιο μέσο τους αγρότες μας και να είμαστε δίπλα τους στον αγώνα που κάνουν για να αναπτυχθούν. Επενδύουμε στους αγρότες της Στερεάς Ελλάδας για να τους κάνουμε δυνατούς και να τους δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα τους επιτρέψουν να αποδώσουν στην οικονομία μας» τόνισε χαρακτηριστικά και κάλεσε όλους τους δικαιούχους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της εποχής και να λάβουν μέρος στα προγράμματα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, να υποβάλλουν αιτήσεις στήριξης, ηλεκτρονικά στον ιστότοπο http://www.ependyseis.gr , μέχρι 2 Απριλίου 2018.

Για τις επιλέξιμες δαπάνες, την χρηματοδότηση και τις υπόλοιπες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την πρόσκληση που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο σύνδεσμο http://www.pste.gov.gr/?cat=305, αλλά και μέσω των Ψηφιακών Υπηρεσιών του ΥΠΠΑΑΤ στην ιστοσελίδα www.agrotikianaptixi.gr στο σύνδεσμο http://agrotikianaptixi.gr/index.php?obj=753a043674f01935, αλλά και στη Δ/νση Αγροτικής & Αλιευτικής Πολιτικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στα τηλέφωνα: Δ/νση Αγροτικής & Αλιευτικής Πολιτικής, τηλ. 2231353173, 53150 & 53138, Δ.Α.Ο.Κ. Βοιωτίας τηλ. 2261350165 , Δ.Α.Ο.Κ. Εύβοιας τηλ. 2221353924, Δ.Α.Ο.Κ. Ευρυτανίας τηλ. 2237080250 , Δ.Α.Ο.Κ. Φθιώτιδας τηλ. 2231353156 και Δ.Α.Ο.Κ. Φωκίδας τηλ. 2265350544.

Follow us: